Baku

El circuit de Baku va incorporar-se al calendari el 2016.

A Baku hi trobem el punt més estret del campionat. (Mercedes AMG F1)
Azerbaidjan, país amb grans reserves energètiques, va seguie l’exemple dels països de l’Orient Mitjà i es va “comprar” un gran premi. Baku havia vist curses dels campionats FIA GT i Blancpain, també en un circuit urbà, però per a l’ocasió, com no, es va cridar a Hermann Tilke per dissenyar un nou circuit.
Sobre el traçat, té llargues seccions de recta on els Fórmula 1 arriben a velocitats altíssimes per a un circuit urbà, i els murs propers han propiciat curses amb molts tocs i danys als cotxes, després d’una cursa inicial un pèl avorrida.

Una volta al circuit: Les tres primeres corbes són angles de 90 graus a la dreta, amb zona de DRS entre la 2 i la 3. La quarta és un angle a esquerres seguit d’una nova recta, una S i una recta paral·lela a la principal que duu als cotxes a la part més estreta, vorejant el centre històric de Baku. Sortint d’allí els monoplaces fan dues esquerres a gran velocitat i dues més importantíssimes per a determinar l’alta velocitat dels dos quilòmetres de passeig que es fan a fons, amb DRS al final.

GPs de F1: 4

Rècord de la volta ràpida en carrera: 1’43.009, 209.795 kph, Charles Leclerc, Ferrari SF90, 2019
Volta més ràpida mai donada: 1’40.495, 215.043 kph, Valtteri Bottas, Mercedes W10 EQPower+, 2019 (pole)
Rècord de la cursa més ràpida: 1h 32’52.366, 197.721 kph, Nico Rosberg, Mercedes W07 Hybrid, 2016

Més pole positions: 1, Rosberg, Hamilton, Vettel i Bottas
Més primeres files: 3, Hamilton
Més victòries: 1, Rosberg, Ricciardo, Hamilton i Bottas
Més voltes ràpides: 1, Rosberg, Vettel, Bottas i Leclerc
Més podis: 2, Pérez, Hamilton, Vettel i Bottas
Més punts: 63, Hamilton
Més curses liderades: 3, Hamilton
Més voltes liderades: 51, Rosberg