Aston

Nom: Aston Butterworth
Seu: Surbiton, Regne Unit
Fundada el: 1929
Llicència: Britànica

Fundadors:
 Bill Aston
Propietaris: Bill Aston

La història de la marca Aston (sense cap relació amb Aston Martin) és una de les més curioses i alhora il·lustra com eren les coses a la meitat del segle XX. William S. Aston, conegut per tothom com a Bill, era enginyer, tenia camps de fruita i de jove havia corregut alguna vegada en moto. Abans de la Segona Guerra Mundial havia corregut en cotxes de 500 cc, el que més tard s’anomenaria Fórmula Junior i Fórmula 3.
Passat el conflicte, Aston va decidir construir el seu monoplaça a partir d’un Cooper, per participar al que seria l’esglaó inferior als grans premis. Però quan el Mundial va adoptar les normes de Fórmula 2 per als anys 1952 i 1952, de sobte l’Aston NB41 amb el motor creat per Archie Butterworth podia participar al campionat.
Robin Montgomerie-Charrington, amic d’Aston, va ser el primer en fer còrrer el cotxe en gran premi, havent d’abandonar a Bèlgica. Posteriorment el cotxe va aparèixer tres vegades més en mans del propi Aston, que va debutar al mundial amb 52 anys. A Gran Bretanya no va poder sortir, a Alemanya va abandonar quan era onzè i a Itàlia no es va classificar.
Amb el canvi normatiu de 1954, Aston no va seguir fent monoplaces.