La pregunta: Gran Premi de Rússia

GP de Rússia: Creieu que Ferrari i Red Bull estan més a prop de Mercedes? Haurien guanyat algun dels 3 primers GP sense els problemes que han patit?

Guillem Solà: A mi em sembla que aquesta temporada tant Ferrari com Red Bull han retallat distància a Mercedes, encara que els alemanys no es pugui dir que s’hagin adormit. Va quedar clar a Xina, amb Kvyat al podi, que en un moment podrien arribar a la seva estela. No tant palès va quedar per la part dels italians: amb la topada entre Raikkönen i Vettel van perdre pistonada; si no hagués sigut per l’incident, crec que també podien lluitar pel podi. A més a més, a Ferrari tinc entès que ja han gastat 3 tokens per millorar el motor, i no crec que ho facin perquè sí, alguna idea de millora notable deuen tenir amagada els de Maranello.
Amb tot això, però, no sóc optimista en el sentit que haguessin pogut guanyar algun dels darrers GPs; de moment veig a Mercedes no tant lluny, però lluites per podi entre Red Bull i Ferrari, les veig factibles a curt termini. M’agradaria pensar que a partir de mitja temporada (o millor abans!) algú sigui capaç de plantar cara a Hamilton i Rosberg a veure si hi ha més emoció que la temporada passada.
Just Serrainat: Si que sembla clar que Ferrari i Red Bull estan molt més a prop de Mercedes que la temporada passada, però també veig que l’equip alemany encara manté certa superioritat amb els seus rivals.
Es veritat que els dos equips han tingut problemes a les primeres curses d’aquest any, però també sobretot Hamilton no sembla gaire concentrat i ha tingut els seus problemes, al contrari que el seu company que tot li està sortint rodó.
On sembla que Mercedes no està gaire fi, és en la sortida de les curses, on es veu sobrepassat moltes vegades pels seus oponents,
però en canvi mostra molta consistència en ritme de cursa.
Hem de veure com evolucionen Red Bull i Ferrari (que sembla que ha gastat alguns tokens en millorar el monoplaça) i en poques curses podem començar a veure lluites de tu a tu d’aquests equips per les primeres posicions del podi.
Jordi Domènech: En la meva opinió sembla clar que sobretot Ferrari s’ha acostat a Mercedes. No estic tant segur de Red Bull, doncs només van semblar una amenaça real a la Xina. No és fàcil fer comparacions, ni tant sols entre els dos Mercedes, doncs a un (Rosberg) li ha sortit tot rodat i l’altre (Hamilton) ha patit molts problemes. Però pel bé de la Fórmula 1 espero que sí, que tant Ferrari com Red Bull plantin cara de manera més constant i més propera a Mercedes.
Pel que fa a si podrien haver guanyat curses… jo crec que està clar que Ferrari podria haver guanyat a Austràlia si durant la bandera vermella haguessin posat el pneumàtic mitjà. A Bahrain no sabem que hauria pogut fer Vettel, però va donar la impressió que Rosberg tenia perfectament controlada la cursa, mentre que a la Xina potser si els Ferrari no s’haguessin tocat i si Ricciardo no hagués punxat, hauríem vist alguna cosa diferent. Com deia el comentarista anglès Murray Walker, “If” és F1 al revés, i després de cada cursa més de dos i més de tres pilots i equips fan servir el si condicional. “Si les coses haguessin anat així…”, “si no hagués sortit el Safety…”. Al final, el que compta son els resultats, i segurament hi haurà algun cap de setmana on els problemes siguin per a Rosberg.
Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.

Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana
Quins pneumàtics fa servir cadascú?
Pilot Equip Mitjà Tou Supertou
44. Lewis Hamilton
Mercedes 1 4 8
6. Nico Rosberg
Mercedes 1 4 8
5. Sebastian Vettel
Ferrari 1 6 6
7. Kimi Räikkönen
Ferrari 1 6 6
19. Felipe Massa
Williams-Mercedes 1 3 9
77. Valtteri Bottas
Williams-Mercedes 2 3 9
3. Daniel Ricciardo
Red Bull-TAG Heuer 1 2 10
26. Daniil Kvyat
Red Bull-TAG Heuer 1 2 10
11. Sergio Pérez
Force India-Mercedes 1 4 8
27. Nico Hülkenberg
Force India-Mercedes 1 4 8
20. Kevin Magnussen
Renault 1 5 7
30. Jolyon Palmer
Renault 1 5 7
33. Max Verstappen
Toro Rosso-Ferrari 1 4 8
55. Carlos Sainz Jr
Toro Rosso-Ferrari 1 4 8
9. Marcus Ericsson
Sauber-Ferrari 1 5 7
12. Felipe Nasr
Sauber-Ferrari 1 5 7
14. Fernando Alonso
McLaren-Honda 1 5 7
22. Jenson Button
McLaren-Honda 1 5 7
94. Pascal Wehrlein
Manor-Mercedes 2 5 6
88. Rio Haryanto
Manor-Mercedes 2 5 6
8. Romain Grosjean
Haas-Ferrari 1 2 10
21. Esteban Gutiérrez
Haas-Ferrari 1 2 10
Horaris del GP de Rússia
Divendres
Lliures 1: 09.00 (Movistar F1)
Lliures 2: 13:00 (Movistar F1)
Dissabte
Lliures 3: 11.00 (Movistar F1)
Qualificació: 14.00 (Movistar F1)
Diumenge
Cursa: 14.00 (Movistar F1)
Resum: 19.45 (TV3) 
Breus d’última hora:
-Renault ha fitxat el rus Sergey Sirotkin com a pilot de desenvolupament. Sirotkin participarà als lliures 1 en el lloc de Kevin Magnussen.
-L’ex-cap de l’equip Manor John Booth ha fitxat per Toro Rosso com a director esportiu.
-Hungaroring ha renovat el seu contracte per mantenir el GP d’Hongria durant 10 anys més.
-Els equips donen el vist-i-plau als canvis tècnics per a la temporada que ve però no s’acaben de posar d’acord amb el tema dels motors.
I per últim, no us oblideu de la SuperPorra!