22 de juliol de 2015

La pregunta : Gran Premi d'Hongria
Que en penseu del fet de retirar el número d'un pilot com s'ha fet en el cas de Jules Bianchi i que n'espereu de la cursa d'aquest cap de setmana.


Jordi Domènech: Jo crec que el tema de retirar dorsals s'ha de fer en moments que realment valguin la pena. Sé que estic en la minoria però jo no hauria retirat el número 17 de Jules Bianchi. Per començar, el sistema de números es va implantar tot just l'any passat, no ha donat temps a que els aficionats es facin seus els dorsals amb l'excepció del de Lewis Hamilton, per diferent i perquè ha mantingut el 44 en comptes de portar l'1, que per cert tampoc hi estic d'acord, s'hauria d'obligar al campió a que se sàpiga que ho és...

També haig de dir que jo no estava d'acord amb els números per pilot, em semblava un factor diferencial de la F1 que els equips portessin els números per ordre de campionat. Com a molt, hauria fet números per equip, p.ex Ferrari 27 i 28, Williams 5 i 6, McLaren 7 i 8, donada la història d'aquests equips amb aquests números.
Per acabar, podria dir que no estic d'acord amb retirar números. Que jo sàpiga, no es fa a MotoGP. Si algú vol portar el 46 perquè Rossi és el seu ídol, doncs que el porti...

Pel que fa a la cursa, si no hi ha coses estranyes hem d'esperar als Mercedes davant, i pot ser que degut a la baixa velocitat del circuit els motors Renault puguin estar més a prop del davant com ja van estar-ho a Mònaco. Al contrari, Williams podria patir a Hungaroring. Si plogués, la pista hongaresa es transforma en un espectacle... 
Guillem Solà: Com a senyal de respecte em sembla bé que es retiri el número de Bianchi de la graella. Ara bé,  a nivell esportiu no queda bé que a partir d'ara, si algú vol el número 17 al seu monoplaça, hagi de canviar d'idea perquè no està disponible.  El que realment m'agradaria, seria un homenatge deixant la pole-position buida el dia del Gran Premi. N'he sentit a parlar, però no crec que els equips acceptin endarrerir una posició perquè suposaria un canvi de banda a la graella i llavors les teories del "cantó net" i del "cantó brut" canviarien.

De cara a la cursa de diumenge, digueu-me visionari, veig el de sempre: Mercedes a davant amb Vettel o Williams per darrere intentant posar-los pressió. Espero que hi hagi almenys algun safety car o pluja per poder viure una cursa més distreta.

Just Serrainat: És un tema com sempre discutible, ja que es pot entendre que ho vulguin fer com un reconeixement al pilot, però al mateix temps no té molt sentit amb l'assignació de dorsals que va imposar la FIA pel campionat de fórmula 1.

Jo sempre he estat més partidari de com es fa en altres campionats, cada pilot pogués portar el número que li interessés (moltes vegades com a part del mateix màrqueting, creant la seva pròpia marca), però com sempre, en aquest campionat s'imposa el que interessa a algunes persones.

Crec que hi hauria altres maneres millors  d'homenatjar a Bianchi i que si això crea un precedent, no hagin de retirar cap més número amb molt de temps o mai més.

Per la cursa del cap de setmana, espero el guió de sempre amb els Mercedes a davant i els Williams i Ferrari lluitant darrere seu. No estaria malament una altra cursa boja com la de Silverstone per donar una mica d'emoció i gaudir la carrera.

I tu? què en penses de la pregunta? Segueix el debat comentant aquest post o a través del nostre Facebook!Aquests són els horaris del Gran Premi en hora catalana:


 Lliures 1 : 10:00


Lliures 2 : 14:00


Lliures 3 : 11:00

 

  Pole Position : 14:00Cursa :  14:00

Cap comentari: