El top ten dels editors de Fórmula 1 en Català

Arriba l’últim article de l’any i com no podia ser d’una altra manera en aquestes dates, acabem amb un article tradicional: El top ten! Com ja vareu veure l’any passat, ho fem a votació entre els editors de Fórmula 1 en Català. Però el resultat el veureu al final… Procedim amb el compte enrere!
10. Kevin Magnussen (DK, McLaren-Mercedes, nova entrada)
El pilot danès va arribar com “l’home que McLaren havia de fitxar sí o sí”, forçant fins i tot la sortida de l’equip de Sergio Pérez, i val a dir que ja a la primera cursa va apuntar maneres, quedant tercer que després seria segon per la desqualificació de Daniel Ricciardo. En general durant tota la temporada va estar a l’alçada del seu molt més experimentat company Jenson Button, però una mica procliu a tenir incidents en lluita, ja fos a les primeres voltes o al disputar la posició, cosa que li va costar punts. Per a la temporada que ve ha estat reemplaçat per Fernando Alonso, però McLaren certament li veu un gran futur, si bé encara cal polir el diamant.
9. Sebastian Vettel (D, Red Bull-Renault, primer l’any passat) 
Dura caiguda la que ha patit el tetracampió alemany. Va acabar la temporada 2013 amb nou victòries consecutives i aquest any, entre problemes de fiabilitat i dificultat d’adaptació als nous cotxes, ha quedat retratat pel seu company d’equip. No podem parlar de bany, i de fet en números no ha estat tant lluny de Ricciardo com sembla, però el de Heppenheim ha decidit acceptar el repte d’aixecar Ferrari abans que seguir a Red Bull. Un segon i tres tercers és tot el balanç d’un any per oblidar, amb errors cars com la birolla a Hongria.
8. Jenson Button (GB, McLaren-Mercedes, novè l’any passat)
A mesura que anava avançant la temporada i el rumor “Alonso a McLaren” s’anava fent realitat, molts vam pensar que Button podria quedar-se sense lloc al 2015. Però l’anglès ha acabat l’any de forma superba, pilotant com en els seus millors dies. McLaren es va veure amenaçada per Force India tota la temporada però quan els de Woking van portar millores, instantàniament Button va tornar a ser aquell pilot d’estil fi que gairebé no el veus en tota la cursa però que t’acaba quart o cinquè i al final, aquests punts són els que donen el pa als mecànics en un any dolent. Button continua doncs i la seva experiència amb Honda haurà de ser útil al 2015.
7. Felipe Massa (BR, Williams-Mercedes, tretzè l’any passat)
Un altre pilot sobre el qual planejava el dubte. Feia temps que no vèiem el Massa d’abans de l’accident i alguns pensàvem si el tornaríem a veure, I ha costat una mica aquest any, però ha tornat. Si bé no ha sumat tants punts com el seu company, hem tornat a veure un Massa amb confiança, fins i tot un Massa a la pole a Àustria i de nou al podi. Ha tingut moments de mala sort com els xoc a Canadà amb Pérez o l’accident a Alemanya amb Magnussen, però el paulista s’ha guanyat la renovació a Williams, acabant a més l’any molt fort amb grans curses a Brasil i Abu Dhabi.
6. Fernando Alonso (E, Ferrari, segon l’any passat)
Alonso se’n va de Ferrari i ho fa amb un regust amarg, doncs ha estat el pitjor any dels cinc que ha passat a l’Scuderia. El cotxe era complicat però tot i així Alonso va destrossar Räikkönen als números, només quedant darrere seu a Spa quan va patir un problema amb la bateria a la graella. Tot i així aquest any s’ha vist una mica l’Alonso emprenyat, l’Alonso que no acaba de donar-ho tot… Jo entenc que estigués fins als nassos de Ferrari, però quan ho dona tot -o millor, quan veu possibilitat de victòria- segueix sent un pilot insaciable, com a Hongria, on quasi obté una victòria miraculosa.
5. Daniil Kvyat (RU, Toro Rosso-Renault, nova entrada)
Ara que ve Max Verstappen la joventut de Kvyat sembla no res, però no hem d’oblidar que tot just sortit de la GP3 el rus va puntuar en tres de les seves primeres quatre curses. És cert que Jean-Éric Vergne ha obtingut més punts que ell, però Kvyat ha guanyat la batalla als entrenaments, classificant fins i tot dues vegades a la cinquena posició. És possible que el seient de Red Bull arribi una mica aviat degut a la marxa de Vettel, però crec que Kvyat està preparat per assumir el repte com sempre fa: com si no tingués cap tipus de pressió.
4. Nico Rosberg (D, Mercedes, cinquè l’any passat)
El propi Nico Rosberg marca Spa com el punt determinant de la temporada, i és difícil no estar d’acord amb ell. A Mònaco alguns vam sospitar sobre el seu comportament als entrenaments, però li vam donar el benefici del dubte. Però a Spa, el toc amb Hamilton va semblar una acció forçada. Va voler marcar territori d’una manera que ell no havia fet mai, i el seu campionat va començar a desmuntar-se. Tot i així, ha estat molt millor als entrenaments que Hamilton, i si és capaç de millorar el cos a cos contra l’anglès, tornarà a optar al títol el 2015.
3. Valtteri Bottas (SF, Williams-Mercedes, desè l’any passat)
L’any passat ja comentàvem que amb un bon cotxe Bottas podria fer feina, i certament n’ha fet. El primer objectiu era superar el seu company d’equip, i ho ha aconseguit. Ha aconseguit a més diversos podis i quedar quart al mundial per davant de Vettel i Alonso no és poca cosa. Potser li ha faltat una pole o una victòria, però aquestes arribaran. Té aquella seguretat, aquella sobrietat i un cert humor que ens recorda a Mika Häkkinen. No sabem si arribarà a tant, però té les condicions i sobretot, el temps per arribar-hi.
2. Lewis Hamilton (GB, Mercedes, vuitè l’any passat)
Hamilton ha obtingut el seu segon títol aquest any i com el primer, ha tingut dramatisme. Si bé és cert que algunes avaries semblaven danyar-lo més a ell que a Rosberg, al principi de la temporada i sobretot a Mònaco semblava que els fets l’afectaven mentalment més a ell que al seu company. Com en el cas de Rosberg, sembla que Spa va ser el catalitzador per veure un Hamilton centrat i “killer”. Aquest any ha acabat guanyant 11 curses i si segueix amb confiança i sabent-se superior, pot encara dominar més la temporada que ve.
1. Daniel Ricciardo (AU, Red Bull-Renault, dotzè l’any passat)
Un any de somni per a Ricciardo. Guanyar les tres úniques curses que no ha guanyat Mercedes, batre de forma consistent el teu company de equip que resulta que ha guanyat els últims quatre campionats… I tot això amb un somriure perenne. El somriure no és cosa sense importància, doncs l’actitud de l’australià ha estat sempre positiva fins i tot en el moment que el van desqualificar d’un segon lloc a casa seva. Oportunista i molt incisiu en els avançaments, ha protagonitzat grans curses com a Hongria o a Abu Dhabi. Si el Red Bull continua millorant, compte amb ell.
Els resultats finals…
(cliqueu la imatge per a fer-la gran)
Adjuntem aquí els vots dels editors de Fórmula 1 en Català, perquè veieu quines eren les nostres opinions personals respecte als 10 millors pilots de l’any. Podeu criticar-nos o alabar-nos al respecte de les nostres eleccions! Tant sols fer notar que al top ten ha entrat Magnussen en comptes de Hülkenberg perquè el danès ha estat votat per 3 persones, mentre que l’alemany només per una.
Ja ens direu el què….
Amb això acabem aquest any 2014. Bones festes i feliç any nou a tothom, ple de curses, de salut i de felicitat!

Un comentari a “El top ten dels editors de Fórmula 1 en Català

Comments are closed.