20 d’agost de 2014

La pregunta : Gran Premi de Bèlgica.


Max Verstappen nou fitxatge de Toro Rosso pel 2015
Gran Premi de Bèlgica


Creieu que en aquest període de vacances, alguna escuderia puntera com Red Bull haurà pogut fer alguna millora per intentar trencar l'hegemonia de Mercedes al circuit de Spa.

  Quina opinió teniu sobre la notícia de la setmana amb el fitxatge de Max Verstappen per l'equip Toro Rosso.

Guillem Solà: Primer de tot, ja dono per suposat que tots els equips hauran fet (o almenys hauran intentat) fer proves amb noves configuracions en els seus vehicles. Ara bé, que aquestes modificacions es tradueixin en bons resultats a la pista, ja ho veurem; de moment, ningú és vident, per tant, haurem de veure com queden reflectides aquests possibles canvis que les escuderies portin aquest cap de setmana a Spa.

Jo personalment veig bé que les escuderies fitxin a joves pilots provinents de categories inferiors, diuen que sempre és bo donar una oportunitat a les noves generacions perquè poden fer petits canvis i poden ajudar a "redissenyar", per dir-ho d'alguna manera, la manera de treballar d'un equip, per exemple, introduint les seves noves idees. També haurem de veure com funciona aquest jove pilot quan comencin els tests de la temporada que ve.  


 
Ivan Monells:  Tot hi que oficialment les fabriques han d’estar parades durant el període de vacances, tothom sap ja que el desenvolupament continua. Penso que podem veure a Red Bull més fort a circuits de càrrega aerodinàmica alta com Singapur o Abu Dhabi, ara bé, a SPA i Monza no penso que puguin acostar-se a Mercedes, la diferència en els motors és massa gran.


El  fitxatge de Toro Rosso és coherent amb la filosofia de pilots que porta l’equip i m’ha recordat molt al què van fer amb Alguersuari. Si bé Jean-Eric Vergne ha fet unes bones actuacions, tampoc les podem classificar com a excepcionals. A Toro Rosso o el pilot és excepcional i puja a Red Bull o que es vagi buscant equip...


Jordi Domènech:  Respecte als progressos fets a l'estiu, crec que més aviat serà Mercedes que haurà intentat recuperar una mica de la pèrdua causada pel FRIC que no els altres equips escurçant encara més la distància. De totes maneres, si la meteorologia és canviant, pot ser que els progressos fets pels equips no tinguin molta importància.

Em sento dividit amb el tema de Max Verstappen. Per una banda, s'han de donar oportunitats als pilots joves i, si més no, Verstappen ha fet Fórmula 3, que ja és més del que va fer Kimi Räikkönen abans de debutar. Però per altra banda, quin és el límit? Quan Räikkönen va debutar en tenia 21 i Verstappen en tindrà 17. És massa jove? Red Bull podria cremar-lo i fer fora aquest pilot de la F1 als 19, o als 20 anys, quan pilots com Senna van debutar amb 24. A més, de què serveix la GP2 si per a Red Bull no serveix per formar els seus pilots?
Desitjo que les coses li vagin bé a Verstappen, però al mateix temps també sento pena pels pilots que no són elegits per Red Bull i mai tenen prou pressupost per demostrar el que valen. O també pels pilots de Red Bull que són sobrepassats, com l'any passat Antonio Felix da Costa o aquest any Carlos Sainz Jr., que està liderant les World Series...


  
Just Serrainat: Com ja comenta l'Ivan, encara que no estigui permès cap moviment durant aquest període vacances, crec que tots han continuat amb la feina, però Mercedes tampoc ha estat parada i ha demostrat que ells sempre van millorant per mantenir-se un pas endavant respecte als seus oponents.
Respecte a Spa, a menys que hi hagi pluja o una cursa boja, veig difícil que cap equip pugui plantar cara a l'escuderia alemanya en el circuit belga.
Del fitxatge del pilot Max Verstappen, crec que hi havia altres opcions de pilots joves que també es mereixien el seient del Toro Rosso (com Carlos Sainz Jr) , ja que Max encara és molt jove i podria haver aprofitat per agafar més experiència i rodatge, però ja sabem que a l'equip de la beguda energètica sempre ens sorprenen amb aquest tipus de notícies.
I tu? què en penses de la pregunta? Segueix el debat comentant aquest post o a través del nostre Facebook!Aquests són els horaris del Gran Premi: Lliures 1 : 10:00

Lliures 2 : 14:00

Lliures 3 : 11:00

Pole Position : 14:00

Cursa :  14:00

Cap comentari: