La Pregunta: GP Hongria

GP d’Hongria: Quin pilot us està sorprenent més aquesta temporada?
Just Serrainat: ​Tot i que ja s’esperava molt d’ell i més amb un monoplaça com Ferrari, un dels pilots que probablement està sent una de les revelacions d’aquesta temporada, és Charles Leclerc.
Mirant els seus resultats, a part de les curses de Mònaco i Alemanya on no va poder acabar, a les altres carreres no ha estat mai per sota de la cinquena posició, amb cinc podis, inclosa una molt bona segona posició
a Àustria.
Ja amb el Sauber la temporada passada, va aconseguir puntuar en deu grans premis, que amb les limitacions del monoplaça no va estar malament i probablement el seu rendiment ja li va permetre accedir al lloc actual i està demostrant a la marca italiana que no es va equivocar, tot i que encara queda molt campionat.
També tenim a Max Verstappen i Valteri Bottas, que estan fent una bona feina aquesta temporada, però aquests dos pilots ja ens van mostrar el seu potencial amb un bon monoplaça la temporada passada i aquest any saben que han de consolidar el seu lloc amb bons resultats i ho estan fent.
En definitiva per mi en aquests moments de la temporada, Leclerc seria el pilot amb millor progressió i  si aconsegueix acabar totes les curses que queden del campionat, com Vettel no s’espavili, el seu company li podria passar al davant.

Núria Casas-Salat: ​No hi ha un pilot que em sorprengui més que els altres, sinó aspectes de pilots en els que podem veure alguna evolució tan positiva com negativa.
Positivament podríem dir que Max Verstappen és un d’ells. Sembla que ha madurat en el seu pilotatge y ja no és el Kamikaze que era anteriorment, continua essent un pilot agressiu, però potser ja no pren els riscos que abans feia, sinó que mira de ser més prudent, tot i que l’hem vist cometre alguns errors que li han costat alguna que altra sanció, encara s’ha de polir molt.
Charles Leclerc està demostrant ser un bon pilot, sap defensar-se i lluitar molt bé i ho va demostrar tan a Àustria com a Gran Bretanya,  encara que li hem vist cometre algun error que l’ha deixat fora de pista, com a Bakú o a Alemanya.
El seu company de files Sebastian Vettel, últimament no està fent una bona temporada, li hem vist de tot, errors  que no hauria de cometre, i des de la seva sanció al Canadà va estar desaparegut, per sort el vam veure ressorgir a Alemanya. Espero que continuem veient el Seb del gran premi passat, on es demostra qui és realment.
La parella de McLaren Sainz i Norris, sembla que han començat bastant bé el campionat, a veure com continuen.
I negativament hi hauria Pierre Gasly  m’ha sorprès veure’l com està ara, la temporada passada es va guanyar ser a l’equip titular i aquesta temporada sembla que estigui desaparegut.
I Valtteri Bottas que semblava que li havia de fer ombra al campió del món, em pregunto on és ? Què li ha passat al Bottas de principi de temporada, li han tornat a tallar les ales?

Joan Enric Fugueras: La veritat es que qui més em sorprén no es dels de dalt de tot ni dels que guanyen curses. A mi em sorprén que, a mitja temporada ja, Robert Kubica segueixi al comandament el seu Williams.
Jo pensava que, malgrat el monoplaça britànic ha esdevingut el Minardi del segle XXI i s’ha convertit en una xicane mòbil en molts grans premis, el monstre de la F1, que no te compasions amb ningú, no tindría en compte els problemes físics del pilot polonés, que ja sería fora del mundial amb un copet a l’esquena.
Robert, que gairebé pilota amb la ma esquerra,ja que a la dreta te molt poc moviment i que puja i baixa marxes amb la palanca esquerra, esta fent una tasca enorme. No només es moure el volant, sino també tocar els seus botons per canviar paràmetres de motor i de diferencial en plena cursa, etc…
Val que a Williams saben i accepten que el seu paper enguany es ser a la cua, i que no deuen demanar resultats a Kubica, però repeteixo que en un món d’ego i de capitalisme i resultadisme ferotge com la F1 te molt mérit que Robert segueixi a la graella.
Te tota la meva admiració i suport. Suport i admiració que també venen donats per la meva afició a l’equip britànic, el darrer dels grans British Teams de l’época romàntica que sobreviuen en aquesta Formula 1 moderna.

Jordi Domènech: Aquesta temporada hi va haver força canvis als equips i molts punts d’interès en gairebé tots els equips. Potser un dels pilots que va entrar amb menys fanfàrria va ser Alexander Albon, repescat gairebé com a solució última per a Toro Rosso, juntament amb un Daniil Kvyat que retornava sorprenentment. Crec que els dos homes de Toro Rosso han sorprès positivament, Albon amb pocs errors i progressant adequadament, i Kvyat reivindicant-se de nou com a pilot vàlid per a Red Bull.
I és precisament el pilot de Red Bull, Pierre Gasly, el que m’ha sorprès més. Això si, negativament. Poca gent s’esperava que Kvyat o Albon entressin a mitja temporada ja en els rumors de substituir Gasly, però es que el francès ha estat sovint massa lluny del seu company. D’acord que és Max Verstappen, però fins al moment tots els companys que havia tingut el neerlandès (Sainz i Ricciardo) li havien plantat cara en algun moment. No sé si haurà passat pel cap del doctor Marko el penediment per haver deixat escapar Sainz cap a McLaren ara que l’espanyol és a tant sols 7 punts de Gasly amb un cotxe i motor teòricament inferiors.
Sigui com sigui, crec que Gasly acabarà la temporada, però ha de millorar molt. No pot ser que el seu company estigui amenaçant el segon lloc a un Mercedes i ell estigui en perill de ser avançat per un McLaren. El propi Daniil Kvyat va aconseguir un podi amb Red Bull unes curses abans de ser defenestrat el 2016, cosa que encara no ha aconseguit Gasly, i és el mínim que se li hauria de demanar.

Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.



Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana
Quins pneumàtics fa servir cadascú?

Pilot Equip Dur (C2) Mitjà (C3) Tou (C4)
44 Lewis Hamilton
Mercedes 2 3 8
77 Valtteri Bottas
Mercedes 1 4 8
5 Sebastian Vettel
Ferrari 2 2 9
16 Charles Leclerc
Ferrari 1 3 9
33 Max Verstappen
Red Bull-Honda 1 3 9
10 Pierre Gasly
Red Bull-Honda 1 3 9
3 Daniel Ricciardo
Renault 2 1 10
27 Nico Hülkenberg
Renault 1 2 10
20 Kevin Magnussen
Haas-Ferrari 2 2 9
8 Romain Grosjean
Haas-Ferrari 1 3 9
55 Carlos Sainz
McLaren-Renault 1 3 9
4 Lando Norris
McLaren-Renault 1 3 9
11 Sergio Pérez
Racing Point-Mercedes 2 2 9
18 Lance Stroll
Racing Point-Mercedes 2 2 9
7 Kimi Räikkönen
Alfa Romeo-Ferrari 2 1 10
99 Antonio Giovinazzi
Alfa Romeo-Ferrari 1 2 10
26 Daniil Kvyat
Toro Rosso-Honda 1 2 10
23 Alexander Albon
Toro Rosso-Honda 2 1 10
63 George Russell
Williams-Mercedes 1 3 9
88 Robert Kubica
Williams-Mercedes 2 2 9
Horaris del GP d’Hongria
Divendres
Lliures 1: 11.00 (Movistar)
Lliures 2: 15:00 (Movistar)
Dissabte
Lliures 3: 12.00 (Movistar)
Qualificació: 15.00 (Movistar)

Diumenge
Cursa: 15.10 (Movistar)
Breus d’última hora:

-Alfa Romeo ha anunciat que apelarà la sanció imposada al passat Gran Premi d’Alemanya.

-Un camió de l’equip Renault va patir un accident quan es desplaçava cap al Hungaroring.

-Helmut Marko ha comentat que Pierre Gasly mantindrà el seu seient a Red Bull fins a final de temporada.

No us oblideu de fer la Superporra!! 
Teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!

feu clic a la imatge per anar-hi