Premis Home de l’Any 2018 de Fórmula 1 en Català

Avui dia dels Sants Innocents no us fem cap innocentada, sinó que us duem els resultats de la vostra votació als Premis Home de l’Any! Què heu opinat de la temporada 2018? Aquí ho teniu…

Sorpresa Positiva de l’Any
Victòria de Kimi Räikkönen

L’halo, la millora de Sauber i el retorn de Robert Kubica han estat valorats positivament per vosaltres, però amb gairebé la meitat dels vots, el que us ha sorprès més positivament ha estat tornar a veure a Kimi Räikkönen celebrant una victòria, especialment un cop ja s’havia confirmat la seva marxa de Ferrari en el que podria ser doncs l’últim triomf de la seva carrera. 
El finès, amb el seu caràcter singular, és un home estimat i molts consideren que la de 2018 ha estat la seva millor temporada a la segona etapa a Ferrari.

Sorpresa Negativa de l’Any
Williams

La caiguda de Williams a l’últim lloc del mundial de constructors ha estat votada per vosaltres com la sorpresa negativa d’aquest 2018. Ningú esperava que Williams lluités regularment pels podis, però s’han complicat la vida amb un cotxe que no han acabat d’entendre i el resultat han estat 7 punts en tot l’any.
Als vostres vots també destaqueu negativament a McLaren i a la inconsistència crònica de les sancions de la FIA.

Pilotatge de l’Any
Max Verstappen – GP Estats Units


L’any passat Max Verstappen ja va guanyar aquest premi dominant el GP de Mèxic, i aquest any se l’emporta però de manera ben diferent. Els lectors de Fórmula 1 en Català heu valorat la gran remuntada que el neerlandès va fer a Austin, on va quedar molt a prop de la victòria mentre aguantava els atacs de Lewis Hamilton.
A un 28% de vosaltres també us va agradar la cursa de Pierre Gasly a Bahrain, amb un excel·lent quart lloc.


Errada de l’Any

Vettel se surt a Hockenheim

Aquesta és cada any una de les categories amb més varietat d’opinió. Malauradament per a Sebastian Vettel, és novament el protagonista de l’Errada de l’Any, doncs un 36% heu votat que la seva sortida de pista al GP d’Alemanya va ser decisiva no només per a aquella cursa sinó també per al campionat. També molts heu votat per l’accident entre els dos Red Bull a Baku, així com per el xoc de Romain Grosjean sota condicions de cotxe de seguretat al mateix gran premi.

Cursa de l’Any
GP Estats Units

El GP d’Azerbaidjan gairebé repeteix victòria però ha quedat a només un 4% del d’Estats Units. A part dels elements ja mencionats d’aquella cursa com la victòria de Räikkönen i la remuntada de Verstappen, la cursa al Circuit de les Amèriques va ser diferent degut a que les sessions de lliures van ser totes en mullat, provocant una incertesa estratègica que va generar diferents opcions i molta emoció.

Rookie de l’Any
Charles Leclerc

En la categoria on el vencedor ha obtingut més diferència, Charles Leclerc ha dominat com a millor debutant de l’any. No es pot dir que Pierre Gasly no hagi fet un bon paper i de fet el francès va aconseguir un quart lloc contra un sisè i diversos setens de Leclerc, però el monegasc ha impressionat més amb la seva maduresa, que li ha valgut un seient a Ferrari per la temporada 2019. Sergey Sirotkin i Brendon Hartley han rebut també vots però han quedat molt lluny.

Avançament de l’Any
Alonso a Ocon, Montmeló


Una altra de les categories variades. Aquest any l’avançament per fora de la corba 3 del Circuit de Fernando Alonso sobre Esteban Ocon ha estat el guanyador, superant per poc el triple avançament de Hamilton a Bahrain, el de Ricciardo a Bottas a Xina i el de Hamilton a Vettel a Rússia.
La veritat es que no ha estat fàcil veure a Alonso avançant massa aquest any, però al ser un avançament per fora, sense DRS i amb un cotxe no massa bo doncs crec que mereix la victòria…

Equip que més ha millorat de l’Any
Sauber-Ferrari

Quin canvi per a Sauber! La temporada passada l’equip amb prou feines subsistia, i semblava destinat a una associació amb Honda. A mitja temporada Monisha Kalternborn va marxar i Frédéric Vasseur va canviar Honda per Ferrari amb el suport d’Alfa Romeo, cosa que sens dubte ha accelerat el progrés de l’equip suís, fins al punt de ser gairebé el millor dels demés en algunes curses. Per a la temporada que ve, amb un campió del món, les coses poden encara ser millors.


Persona Rellevant de l’Any (no pilot)

Lawrence Stroll

Heu valorat tant el domini de Mercedes en la persona de Toto Wolff com la millora de la imatge de la F1 a càrrec de Sean Bratches, però amb gairebé la meitat dels vots, Lawrence Stroll és la Persona Rellevant de l’Any. Stroll ja era conegut per haver finançat a Williams per a que fessin còrrer al seu fill Lance, però aquest any ha donat un pas més implicant-se en el salvament de l’equip Force India. Veurem si només l’ha comprat per progressar la carrera esportiva de Lance o si bé l’empresari canadenc serà part de la F1 durant molts anys…

I per acabar…l’Home de l’Any
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton torna a ser l’Home de l’Any, i amb força raó. El britànic ha minimitzat aquest any els caps de setmana “dubitatius” i ha superat clarament al seu company d’equip, que va veure’s obligat aviat a donar-li suport. Sense la influència de Nico Rosberg, Hamilton viu més tranquil a Mercedes i per tant, pilota millor. Podrà algú aturar-lo al 2019?

Que en penseu dels resultats? Estem tots sonats o pensem semblant? Podeu opinar al nostre Facebook, i també desitjar-nos bon any nou. Nosaltres ho fem ara:


Bones festes i feliç 2019!!!