Premis Home de l’Any 2016 de Fórmula 1 en Català

Som al penúltim dia de l’any i ja heu donat el vostre veredicte, ja heu votat i heu decidit qui són, tant per bé com per mal, els mereixedors dels premis Home de l’Any. Sense més dilació, descobrim els resultats….

Sorpresa de l’Any
La 4a posició de Force India

Ja l’any passat la Sorpresa de l’Any per a alguns de vosaltres va ser Force India, tot i que en general la mala prestació d’Honda us va sorprendre més. Però aquest any el 4t lloc de l’equip de Silverstone s’ha emportat el 55% dels vots. La veritat es que Force India està repetint les actuacions que en el seu dia va fer el seu precursor Jordan. També us van sorprendre el canvi Kvyat per Verstappen i l’actitud durant la temporada de Sebastian Vettel.

Decepció de l’Any
La direcció/organització de la F1

En aquesta categoria hi ha hagut més varietat d’opinions. Tant la temporada de Daniil Kvyat com la millora lenta de les prestacions de McLaren-Honda han estat una decepció per a molts de vosaltres, però l’opció majoritària ha estat la direcció o organització de la Fórmula 1. Certament aquest any hem viscut noves fites pel que fa a normes, aclariments, penalitzacions, començant per la sessió fallida de classificació, passant per la polèmica de les ràdios i acabant amb el debat sobre els límits de la pista.

Cursa de l’Any
GP d’Espanya

Tot i que el GP de Brasil també us va agradar amb els avançaments sota la pluja, aquest any la vostra cursa preferida ha estat el gran premi de casa. Al Circuit de Barcelona-Catalunya a vegades hi hem vist curses força avorrides, però l’edició del 2016 es recordarà per la col·lisió entre Nico Rosberg i Lewis Hamilton (primera vegada en cinc anys que plegaven els dos Mercedes) i per la primera victòria de Max Verstappen en un gran duel estratègic entre els Red Bull i els Ferrari.


Cotxe de l’Any

Mercedes W07 Hybrid

Per tercer any consecutiu heu donat a Mercedes el premi de Cotxe de l’Any, i es que després d’una temporada 2015 on Ferrari va semblar acostar-se als de Brackley, l’escuderia anglo-alemanya va tornar amb més força, batent el rècord de victòries, podis, pole positions i punts en una temporada. No obstant això, un quart dels votants heu valorat el progrés de Red Bull amb un motor que encara no està a l’alçada del Mercedes.

Avançament de l’Any
Verstappen a Rosberg, GP Brasil


Per segona temporada consecutiva Max Verstappen s’emporta el premi de l’Avançament de l’Any i com no podia ser d’altra manera, el va fer a Brasil. Els votants heu valorat la facilitat amb que va superar a Nico Rosberg per fora amb un cotxe teòricament inferior als totpoderosos Mercedes. També us han agradat força els avançaments de Fernando Alonso a Felipe Massa a Austin, i el que Rosberg li va fer a Verstappen a Abu Dhabi.

Rookie de l’Any
Pascal Wehrlein

El pilot alemany de Manor s’ha endut aquesta temporada el premi a millor debutant. Aconseguir un punt amb un Manor, per molt motor Mercedes que tingui, segueix sent una heroïcitat i també Wehrlein ens va delectar amb algunes voltes espectaculars que el van dur a la Q2 en més d’una ocasió. Però un 24,1% heu preferit a Esteban Ocon i Force India també; a falta de que es resolgui el substitut de Rosberg, ara per ara sembla que el francès tindrà un millor volant que l’alemany…

Pilotatge de l’Any
Max Verstappen a Brasil

Max Verstappen torna a repetir premi de la temporada anterior. No només ha obtingut una gran majoria per la seva actuació amb desenes d’avançaments a Interlagos, sinó que sumant els vots de la seva cursa a Montmeló en total un 82,7 % de vosaltres ha votat per l’holandès. Mencions a part també per la cursa de Lewis Hamilton a Àustria i pel cap de setmana de Daniel Ricciardo a Mònaco, on només una errada a boxes el va privar de la victòria.

Errada de l’Any
Xoc dels Mercedes al GP d’Espanya

Gran majoria aquí també per l’Errada de l’Any. A tothom ens va sobtar l’accident a la primera volta de Nico Rosberg i Lewis Hamilton al Circuit de Barcelona-Catalunya, en el que va ser l’única cursa que els dos pilots van perdre per si mateixos. També heu volgut recordar l’errada que va suposar la sessió de classificació per eliminació de principi d’any, i la mala sortida de Hamilton al GP del Japó, que pràcticament va enterrar les seves opcions al títol.


Pilot de l’Any

Nico Rosberg

Un 31% heu pensat que Max Verstappen ha estat el Pilot de l’Any i certament el neerlandès és un d’aquells personatges que polaritza l’opinió. Però el 55,2% ha valorat l’esforç, constància i finalment victòria del campió de 2016, Nico Rosberg. L’alemany ha pilotat com mai per derrotar per fi al seu company Lewis Hamilton, treballant més dur i quedant-se més hores amb els enginyers per complementar el seu talent.


Equip de l’Any

Mercedes

Aquest any incorporem la categoria d’Equip de l’Any. Aquí a més del cotxe valorem el que ha fet l’equip amb les eines disponibles, i per exemple Force India ha estat més votat que Red Bull, doncs heu valorat la feina dels de Silverstone amb un menor pressupost. Però la categoria l’ha guanyat Mercedes. Els campions del món no només han fabricat un gran cotxe, sinó que operativament estan un pas per sobre de la resta. 

I finalment….
l’Home de l’Any!
Nico Rosberg

(Copyright: Mercedes AMG F1)

Com a Pilot de l’Any, aquesta categoria ha estat un duel entre Max Verstappen i Nico Rosberg. Però aquí l’alemany ha doblat en vots al pilot de Red Bull. Heu volgut reconèixer el campió del món i la seva actitud, retirant-se seguint el que li demanava el cos quan el més fàcil hauria sigut seguir amb un gran cotxe i un sou millorat. Menció també per a Helmut Marko, l’home que va decidir la substitució de Daniil Kvyat per Max Verstappen.

Que en penseu dels resultats? Estem tots sonats o pensem semblant? Podeu opinar al nostre Facebook, i també desitjar-nos bon any nou. Nosaltres ho fem ara:


Bones festes i Feliç 2017!!!