Temporades: 1967

Divuitena temporada del mundial de Fórmula 1.
Campió del món de pilots: Denny Hulme (Nova Zelanda)
Campió del món de constructors: Brabham-Repco (Gran Bretanya)
Puntuació: 9-6-4-3-2-1. (5 millors resultats de les primeres 6 curses i 4 millors de les últimes 5). Als constructors només sumava el millor pilot de cada marca.
Normes: Pes mínim de 500 kg. Motors de 3000 cc atmosfèrics o 1500 cc amb compressor. Sense límit de cilindres o cicles.

Els Brabham-Repco van tornar a guanyar els dos títols. Però aquest cop Jack Brabham va haver de cedir davant el seu company Denny Hulme. Els dos van puntuar en nou ocasions i van guanyar dues curses, però els sis podis del neozelandès van poder contra els quatre de l’australià.
Però el Brabham-Repco ja no era el millor cotxe. Seguia sent fiable, però es va veure sobrepassat per l’última invenció de Colin Chapman. El Lotus 49 va usar el motor com a component portant, i aquest motor era el llegendari Ford DFV. Chapman havia parlat amb Cosworth, i amb cent mil lliures de Ford, van produir un motor que en diferents versions seguiria a la Fórmula 1 fins l’any 1991. Ford a més va demanar que Chapman fitxés a Graham Hill per córrer al costat de Jim Clark. Des de l’aparició del DFV, Hill i Clark van aconseguir totes les poles, quatre victòries i sis voltes ràpides, però no va ser suficient degut a la falta de fiabilitat. Un exemple clar va ser la cursa a Monza: Hill havia doblat a tothom quan va abandonar, i Clark havia perdut una volta per una punxada, l’havia recuperat i era líder quan es va quedar sense benzina.
La cursa de Monza la va guanyar John Surtees que havia fitxat per Honda, essent quart al mundial. També vàrem veure la primera victòria de Pedro Rodríguez amb el Cooper-Maserati i la primera i única del preciós Eagle T1G de Dan Gurney.
Ferrari tant sols va aconseguir quatre tercers llocs de la mà de Chris Amon, que va liderar l’equip després de la mort sota les flames de Lorenzo Bandini a Mònaco.

Hulme de costat a la corba del Gasòmetre
Curses

Data GP Pole position Guanyador Volta ràpida
2/1 SA Brabham (Brabham) Rodríguez (Cooper) Hulme (Brabham)
7/5 MO Brabham (Brabham) Hulme (Brabham) Clark (Lotus)
4/6 NL G. Hill (Lotus) Clark (Lotus) Clark (Lotus)
18/6 B Clark (Lotus) Gurney (Eagle) Gurney (Eagle)
2/7 F G. Hill (Lotus) Brabham (Brabham) G. Hill (Lotus)
15/7 GB Clark (Lotus) Clark (Lotus) Hulme (Brabham)
6/8 D Clark (Lotus) Hulme (Brabham) Gurney (Eagle)
27/8 CA Clark (Lotus) Brabham (Brabham) Clark (Lotus)
10/9 I Clark (Lotus) Surtees (Honda) Clark (Lotus)
1/10 US G. Hill (Lotus) Clark (Lotus) G. Hill (Lotus)
22/10 MX Clark (Lotus) Clark (Lotus) Clark (Lotus)