La Pregunta: Qui han estat els millors fins ara?

Gran Premi d’Hongria
Aprofitant que estem a meitat de campionat…
Quins han estat els millors pilots fins ara?

Guillem Solà1. Nico Rosberg


Sense cap mena de dubte, el millor pilot del moment. Ha demostrat que pot mantenir la calma en situacions d’estrès i que és capaç de treure el màxim profit del seu monoplaça.
2. Lewis Hamilton
El poso en segona posició ja que és un pilot amb molt talent i qualitat: sap extreure tot el rendiment del seu Mercedes però, en canvi, jo sovint encara li veig aquell comportament de “nen petit” que s’empipa perquè no sap perdre. Encara que diguin que aquell Lewis ja ha crescut, crec que encara li falta una mica més de serenor en algunes situacions.
3. Valtteri Bottas
Potser l’any passat quedava més enrere, ja sigui perquè el seu cotxe no era prou competitiu o perquè ha madurat com a pilot; aquest any, però, ha pogut ensenyar que és capaç de passar a les Q3 sense gaires problemes i també ha mostrat un gran domini en ritmes de cursa.
4. Fernando Alonso
Està de pega. A l’Scuderia no li donen un cotxe per poder pujar més amunt de la 5a posició; tant en classificació com en les curses. Tot i aquest handicap, és capaç de mantenir la marca “Alonso” com a un dels millors pilots de la graella, encara que aquest any no sigui el millor.
5. Daniel Ricciardo
Es postula com el nou Mark Webber: és australià, té talent per conduir i també ha patit algun accident fortuït a l’estil del seu compatriota. Encara que sigui jove i sigui el seu primer any a Red Bull, ja ha pogut passar la mà per la cara a tot un campió del món (que a sobre és el seu company d’equip) com Vettel en més d’una ocasió. Haurem d’esperar a veure si és capaç de passar-li a davant pel que fa a títols mundials en un futur. 
  
Ivan Monells


1. Valtteri Bottas
Cinquè en el campionat  i amb tres podis consecutius, Valtteri Bottas ha sorprès amb uns resultats excepcionals i amb una temporada que està anant a més. No seria descabellat pensar que pot acabar tercer. Tripla amb punts a Felipe Massa.
2. Daniel Ricciardo
Dues victòries si contem Austràlia i un total de 5 podis. Amb sort o sense, però està donant molt millor imatge que el tetracampió del món Sebastian Vettel. Ningú s’ho esperava!
3. Nico Rosberg
Consistent i sòlid com  una roca. Si descomptem la retirada per avaria mecànica del regne unit, el pilot alemany no ha baixat de la segona posició. Amés, a nivell emocional es veu absolutament estable, cosa que no es veu en el seu company d’equip Lewis Hamilton.
4. Fernando Alonso
Tot hi que els resultats no acompanyen, no deixa de sorprendre la solidesa del pilot asturià. 97 punts per Alonso, i 19 pel fitxatge estrella de Ferrari: Kimi Räikkönen. Una temporada més Alonso ens està demostrant el nivell excepcional de conducció que té.
5. Lewis Hamilton
Agressiu com sempre, protagonitzant unes bones remuntades. Ha guanyat més curses que ningú (un total de 5), però últimament estic veient a Rosberg més sòlid, que no més ràpid. Tothom es pensava que el Lewis passaria per sobre del Rosberg, i no està sent el cas.





 

Jordi Domènech:  


1. Lewis Hamilton


Per a mi molt parells els dos pilots de Mercedes però Hamilton crec que mereix ser davant, doncs té a Rosberg a tir i normalment quan no li passa res ni cap desgràcia mecànica, guanya.

2. Nico Rosberg
El poso en segona posició perquè ha tingut menys mala sort que el seu company. Si bé es cert que sembla menys afectat mentalment per la pressió, també és cert que normalment, en igualtat de condicions i sense condicionants d’avaries, Rosberg no pot amb Hamilton.
3. Valtteri Bottas
L’any passat ja va mostrar flaixos de la seva velocitat i aquest any, amb un cotxe que val la pena, normalment està quedant per davant de Massa, si bé es cert que el brasiler ha tingut mala sort. Bottas és un futur campió del món. Molt consistent, sense gairebé errades.
4. Daniel Ricciardo
Reconec que l’any passat no les tenia totes amb l’australià, però s’ha de dir que està sent el pilot líder de Red Bull. Qui ho hauria dit fa un any! Ricciardo s’ha adaptat millor a les noves normatives i és ell, i no Vettel, qui extreu el cent per cent del RB10. Veurem com li van les coses quan s’hagi de jugar un títol mundial amb el seu company.
5. Nico Hülkenberg
Regularíssim; només ell i Fernando Alonso han sumat punts a totes les curses. He dubtat de posar l’alemany o l’asturià, però crec que s’ho mereix més Hülkenberg. Altres pilots s’han vist en la seva situació, d’haver de seguir amb cotxes mitjans quan el seu talent mereix més i s’han desanimat o han baixat el nivell. Hülkenberg no. El podi l’ha fer Pérez, però en Nico segueix sent el líder de l’equip.






 
  


I tu? què en penses de la pregunta? Segueix el debat comentant aquest post o a través del nostre Facebook!

Aquests són els horaris del Gran Premi:

 Lliures 1 :10:00
Lliures 2 : 14:00
Lliures 3 : 11:00
Pole Position : 14:00
Cursa :  14:00