Gran premi de Malàisia, La pregunta: Motors, n’hi ha per tant?

Gran premi de Malàisia
Soroll dels motors, se n’està fent un grà massa?
Després de la desfeta d’Austràlia, quants cotxes creieu que acabaran a Malàisia?

Guillem Solà: Des del meu punt de vista, el canvi en el so dels motors s’ha exagerat massa perquè és el canvi més evident a la gent que no veu més enllà del nas. Ara bé, com vaig dir al meu article, si la gent es va poder acostumar al soroll tant agut dels V8 en la transició de l’anterior era turbo; perquè nosaltres no podem adaptar-nos-hi? És l’era dels cotxes de baix consum, tant al dia a dia com a l’alta competició i ens hem d’acostumar al nou reglament: tant pel so, com pels morros, com pels sistemes de recuperació d’energia… Sempre és bo innovar!

A Sepang hi ha moltes possibilitats de pluja, per això crec que hi haurà diversos abandonaments. Crec que travessaran la línia de meta uns 17 monoplaces.
 

  

Ivan Monells: M’agrada que la Fórmula 1 sigui ostentosa. No vull una Fórmula 1 humil i si fos per mi encara aniríem, almenys, amb els V10 sempre i quan, això sí, la seguretat estigués al nivell.
Ara: els laments apocalíptics de que el soroll dels motors acabaran amb la F1 em semblen totalment desmesurats. No és la primera vegada que canviem els motors i que tenim cotxes més silenciosos i més lents.
El pronòstic a Malàisia? Poc hauran evolucionat els cotxes amb tants pocs dies. M’atreviria a dir que si tenim pluges importants podrien acabar 10 cotxes. Si no m’inclino als voltants dels 15.





 

Jordi Domènech: Jo crec que se n’ha fet un gra massa del tema del soroll. Per mi es més important gaudir d’un bon espectacle, amb avançaments i lluita, que no pas d’un so més o menys alt. Els V10 eren més aguts que els V8 i ens hi vam acostumar. Potser podria ser un pèl més alt el so actual, però tampoc cal anar amb taps a les orelles.

Pel que fa al temps i als cotxes que acabaran, crec que no plourà i que acabaran 15 cotxes.








 
  

Just Serrainat: Jo crec que que com ja ha passat en canvis anteriors, en un primer moment a la gent sempre li sobte un canvi d’aquest tipus, però amb el temps s’hi acostuma i ja no ho pensa. Sobre el fet de si se n’ha fet un gra massa, jo crec que té que veure molt amb el fet de que fa falta emplenar els diaris i revistes amb alguna cosa, quan no hi ha cursa.

Per aquesta cursa, jo crec que encara veurem alguns problemes de fiabilitat, ja que tot i que els equips estan treballant a tope, hi ha problemes que necessiten el seu temps, però no crec que la pluja pugui incrementar aquests problemes.



I tu? què en penses de la pregunta? Segueix el debat comentant aquest post o a través del nostre Facebook!

Aquests són els horaris del Gran Premi en hora catalana:

 Lliures 1 : 03:00
Lliures 2 : 07:00
Lliures 3 : 06:00
Pole Position : 09:00
Cursa :  10:00