Prèvia GP Bahrain: “Atureu la sagnant F1”

Març de 2011: el mundial d’aquell any havia de començar a Bahrain. La cursa queda suspesa perquè no es podia garantir la seguretat dels equips, pilots, periodistes i la resta de personal que està involucrada en la organització d’un Gran Premi. Abril de 2012: el GP de Bahrain torna al calendari amb victòria del que es convertiria en campió, Sebastian Vettel, però amb amenaces de boicot a l’esdeveniment durant el cap de setmana. Abril de 2013: La Fórmula 1 torna a desembarcar al petit país del pròxim orient. Però les coses segueixen igual.

Fa dos anys va començar al pròxim orient la revolta popular que es va anomenar “la Primavera Àrab”, en què el poble demanava certs drets fonamentals als governs. La situació a Bahrain segueix igual i, el cas és que la població veu el Gran Premi de F1 com un esdeveniment de mostra de riquesa i d’enriquiment propi del govern, en comparació amb la pobresa i les dures condicions en què viu el poble. Així doncs, aquest mes, a les manifestacions per a la demanda de drets s’hi ha afegit el rebuig a la F1.

Una pintada on es llegeix “atureu la sagnant F1”. // Oriol Rodríguez


La situació al país és molt tensa, tal i com explica al seu blog Oriol Rodríguez, corresponsal de Catalunya Ràdio que cobreix les curses de F1. La gent surt al carrer a manifestar-se contra el Gran Premi i tot plegat acaba amb aldarulls entre els ciutadans i la policia, en un país en què la llei prohibeix manifestar-se. Segons explica Oriol Rodríguez, la tàctica del govern ha estat detenir els caps de les manifestacions per tal que quan arribés la Fórmula 1 hi hagués una imatge de tranquil·litat. Els que lluiten per als drets del poble i la democràcia, asseguren que les coses no han millorat ni ho faran i que, en cada manifestació almenys hi ha dos morts.

Manifestació a favor de la democràcia i en contra la F1 a Tubli. // Oriol Rodríguez


Aquest cap de setmana se celebrarà el Gran Premi de Bahrain amb total normalitat mentre a pocs quilòmetres un poble lluita pels seus drets com a persones. Però els beneficis econòmics dels qui manen a banda i banda estan per sobre de qualsevol dret popular.

Massa i Alonso dominen els primers entrenaments

Esportivament parlant, el cap de setmana ens ha de servir per veure si el bon rendiment de Ferrari a la Xina es manté. De moment, Massa i Alonso han sigut els més ràpids durant la 1a sessió d’entrenaments lliures, seguits per Nico Rosberg i Sebastian Vettel. Els Mercedes i Red Bull semblen els clars candidats a posar les coses difícils a Ferrari. Veurem si Vettel aconsegueix tornar a estar al capdavant i si hi ha un nou capítol sobre la relació dels dos pilots de Red Bull.




El circuit de Sakhir.




Horaris del Gran Premi :
  • Primers entrenaments lliures : divendres 19 d’abril a les 09.00 h.
  • Segons entrenaments lliures : divendres 19 d’abril a les 13.00 h.
  • Tercers entrenaments lliures : dissabte 20 d’abril a les 10.00 h.
  • Sessió de classificació: dissabte 20 d’abril a les 13.00 h.
  • Cursa Gran Premi: diumenge 21 d’abril a les 14.00 h.