Prèvia del Gran Premi de Canadà: Un possible setè guanyador?



 
La fórmula 1 deixa el continent europeu i aquest cap de setmana es disputarà la setena cursa del campionat al circuit Gilles Villeneuve de Canadà.
El circuit semi-urbà de Montreal, amb una configuració força característica, ens dóna cada any curses molt entretingudes, amb incidents de carrera, moltes vegades amb l’aparició del safety car o pluja intensa (com va passar l’any passat), que fan pujar les possibilitats de tenir un final de cursa inesperat i emocionant.
Tot i que Fernando Alonso arriba com a líder de la taula de pilots a la cursa canadenca, Ferrari no té massa clar el rendiment que el seu monoplaça pot tenir en aquest traçat, ja que l’equip del Caballino Rampante ha d’acabar de solucionar els seus problemes de tracció i velocitat punta en pista.
L’equip Red Bull portarà un nou fons pla per aquesta carrera, ja que el que portava a les tres últimes curses, ha estat finalment prohibit per la FIA, després de les denúncies d’altres equips de que no era legal, tot i que l’equip de la beguda energètica ha dit que això no afectarà al rendiment del cotxe i que ja l’havien descartat per aquest gran premi.
Sebastian Vettel intentarà treure’s l’espina que té clavada de la temporada passada, on després d’anar dominant la cursa,  a l’ultima volta del gran premi, va cometre un error degut a la pressió que li estava fent Jenson Button i que va permetre al pilot anglès creuar primer la línia d’arribada.
Lewis Hamilton arriba molt motivat a Canadà i amb una sola idea al cap, la de guanyar la seva primera cursa d’aquesta temporada i és un dels candidats per aconseguir aquesta setena victòria d’un pilot diferent en set curses.
A priori el motor Mercedes té unes característiques idònies per al circuit canadenc, juntament amb el propulsor de Renault, però tal com esta anant aquest campionat i el fet com he comentat abans, de que és un circuit on sempre hi ha sorpreses, una vegada més no m’atreveixo a fer cap tipus de pronòstic. 
La passada temporada la pluja va ser la gran protagonista de la cursa.
Michael Schumacher també buscarà poder fer d’una vegada una bona cursa de principi a fi. L’alemany és el pilot que més vegades ha guanyat a la pista de Gilles Villeneuve, amb set victòries i sis poles ( si aconseguís la d’aquest any seria la setena i a més per arrodonir-ho portarà el dorsal número set).
Tampoc podem descartar cap dels altres equips,  ja que estem davant d’una de les temporades més igualades dels últims anys i sempre hem d’estar atents a pilots com Maldonado o Räikönnen, que tot i estar fent una temporada molt irregular, quan tenen un bon cap de setmana, sempre els trobem davant lluitant per les posicions de podi.
Pedro de la Rosa, després de la malaurada cursa de Mònaco on no va poder passar de la primera corba, té en aquest circuit l’oportunitat d’anar evolucionant el seu monoplaça, que com es va veure en l’últim gran premi, esta cada cop més a prop de poder superar als Marussia.
La zona de DRS, aquest any s’ha limitat a la recta després de la corba 10 a diferència de la temporada anterior, on la FIA va definir una segona zona a la recta d’arribada.
Per aquesta cursa, la marca italiana de pneumàtics portarà les mateixes configuracions que a Mónaco amb els tous i super-tous, encara que aquí la degradació és molt més gran (sobretot en el joc de darrera) i les estratègies seran totalment diferents.
Pirelli portarà les gomes toves i super-toves
En definitiva, ens espera una cursa molt interessant on ningú s’atreveix a fer cap pronòstic. Ja que si aquest any, tots els grans premis han estat emocionants i amb finals d’infart, ens trobem davant un circuit que per les seves característiques, dóna sempre un valor afegit a  les curses que s’hi celebren.
Recordeu que per la diferència horària, el GP de Canadà es celebra a la tarda.
Horaris del Gran Premi :
  • Primers entrenaments lliures : Divendres 8 de Juny a les 16.00 h.
  • Segons entrenaments lliures : Divendres 8 de Juny a les 20.00 h.
  • Tercers entrenaments lliures : Dissabte 9 de Juny a les 16.00 h.
  • Sessió de classificació: Dissabte 9 de Juny a les 19.00 h.
  • Cursa Gran Premi: Diumenge 10 de Juny a les 20.00 h.
Salut i Benzina