Crònica Pole Position Gran Premi de la Xina: L’home de les Poles

Realment Sebastian Vettel s’ha convertit amb l’home de les poles, l’amo que domina amb tirania els dissabtes sense deixar la més mínima opció a cap dels seus rivals. L’alemany s’ha adjudicat 6 de les últimes 7 poles. Amés, aquesta temporada ho ha fet amb un domini tan estratosfèric que sembla que la resta de pilots portin un GP2. Sobren els elogis, ja que no crec que sigui només un tema del cotxe. Mark Webber va ser cinquè a Austràlia i tercer a Malàisia i avui, sigui perquè l’han errat amb els pneumàtics o simplement perquè l’australià no tenia el dia, el Mark no ha passat ni la Q1. L’espectacle que ha muntat al box de la FIA (queixant-se que els pneumàtics es comporten molt diferent segons el joc que et toca) evidenciava la seva frustració. Tothom ho deia l’any passat: si Webber no guanya al 2010 no ho farà mai. Ara amb Vettel més confiat i serè que mai el seu paper a Red Bull cada vegada s’assembla més al de Felipe Massa.

I parlant de Ferrari: en la línea, ni millor ni pitjor. Aquesta vegada se’ls ha colat el Nico Rosberg, però al meu parer Alonso no ha fet una volta massa bona. Ho demostra el fet que té al Felipinho a un suspir, quan normalment la diferència és d’unes 3 dècimes. Sembla que Mercedes millora, però només de la mà de Nico Rosberg, Schumacher segueix estancat i no passa a la Q3 ni per casualitat. Avui especialment malament (14é), tot i la retirada de Webber a la Q1.

Mclaren segueix amb la seva línia de segon equip, però molt lluny de Red Bull sobretot a les poles. Avui Button ha fet millor temps que Hamilton, deixant una graella de sortida interessant: Vettel-Button-Hamilton.


No, Button no ha fitxat per Ferrari i Vodafone no ha tornat amb l’Scuderia, és la sorprenent granota que porta Mclaren pel Gran Premi de la Xina.

Qui també ha fet una Gran actuació a la Xina ha estat el nostre compatriota Jaume Alguersuari, aconseguint una boníssima setena posició per davant del seu company d’equip. Esperem veure’l demà als punts. També ha brillat el rookie Paul Di Resta, que ha quedat davant del seu veterà company d’equip Adrian Sutil en totes les poles de la temporada. Atenció amb aquest noi.

Aquí es diu que els pneumàtics duraran més que a Malàisia. Ho veurem. Com ens deia en Marc a la prèvia, estem davant d’un circuit amb una de les rectes més llargues del mundial, hauríem de veure en acció el DRS i el Kers, fins i tot més que a Malàisia. Serà la Xina la confirmació de les noves implantacions tècniques? haurà triomfat per fi la gent que es cuida d’aconseguir més avançaments a la F1? 24 hores i ho sabrem.

Salut, benzina, i rotllos de primavera!