Crònica Pole Position GP de Singapur: Una cursa per sobreviure

Els tres mosqueters

El títol de la crònica és el titular que ens ha deixat Fernando Alonso, seriós, contingut, seré, durant la roda de premsa. M’ha semblat increïble veure’l tan concentrat, tant serè i conscient de que la cursa és demà i que el campionat acaba el 14 de Novembre. M’imagino a Sebastian Vettel en el seu lloc (fent la Pole) me l’imagino cridant i saltant damunt del seu Red Bull. Després me l’imagino perdent la cursa, cosa estadísticament possible: el jove alemany ha fet 7 poles durant aquesta temporada, n’ha materialitzat 2. Segon avui el jove alemany amb una última volta espectacular a escasses 66 centéssimes del primer temps del Fernando; temps perdut per dues rascades al mur, i és que les guspires són més incandescents a Singapur!

Ja vindran les alegries

Per cert, no ho he dit encara: m’encanta aquest traçat. M’encanta veure el McLaren relluir sota les farol·les megawàtiques de Singapur, el vermell sang crepuscular del Ferrari (es pot veure la diferència amb els colors rojos dels uniformes). M’encanta veure com els pilots es trenquen les banyes amb la nova tri-xicane, xicane on avui el Lewis (3r) una mica més hi trenca alguna cosa més.
El segueixen Jenson Button i Mark Webber. Formen els cinc, un darrere l’altre una magnífica escenificació de la situació actual del mundial: la guerra dels cinc. El guió perfecte. Val a dir que avui, tansols Vettel estava al nivell del Ferrari de Fernando i és que la resta dels candidats s’han mantingut a una distància mitjana de mig segón dels dos protagonistes d’avui que ens han brindat una pole la mar d’espectacular. Imgaineu-vos si a sigut emocionant des del meu punt de vista que avui no la he pogut seguit en directe… gràcies al món 2.0 la he seguit per l’aplicació oficial de l’Iphone, i a una terrassa de Madrid amb una amiga m’estava emocionant veient els colors morats de la taula dels temps. La meva amiga ha tingut motius suficients per pensar que estic sonat, però us asseguro que m’he emocionat. Al veure la repetició per la web de la Sexta (que gran és la tecnologia) m’he donat compte del que m’he perdut avui.
Per altra banda m’agradaria descatar i em sap greu fer-ho tan abaix la magnífica actuació del nostre estimat Jaume Alguersuari (jo no sé si prefereix que ens referim a ell com Jaime… a veure si algún dia l’entrevistem i ens ho aclara 🙂 ), que li ha vingut d’un pèl que no es cola a la Q3, igualant el seu millor registre en crono aconseguit a Spa.
Problemes electrònics de tots colors. Alguna cosa extranya digne de LOST succeeix a Singapur, potser tenen a en Desmond fent de les seves o algú però avui ha passat de tot: desconfiguracions de sistemes de control pèrdues sobtades de telemetria, desconfiguracions de mapes de motors, gairebé tothom s’ha vist afectat en major o menor mesura per unes “perturbacions electromagnétiques” que sembla ser que McLaren ha pogut localitzar en algún sector del circuit gràcies a “soroll” a les seves telemetries. No sé la llista sencera però avui ho ha hagut molts afectats. Sense anar més llum a l’equip Ferrari: El Fernando ha hagut d’entrar al box a la Q2 a “reiniciar” la seva centraleta d’abord per arreglar el mapa del motor. Esperem que demà això no ocasioni grans problemes. Com a quasi-enginyer us ho dic sincerament: jo, estaria MOLT preocupat.
Una de les maniobres de la Pole ens l’ha deixada Michael Schumacher que ha control·lat el monoplaça amb un monumental contravolant durant el desenvolupament de la Q1. De totes maneres i encarta que sigui un circuit molt favorable per al Nico, Michael segueix pesant figues darrere del seu company d’equip. Dues notes mentals: Heidfeld 1 segon més lent que Kobaiashi. Klien 1 segón més ràpid que Senna.

Sleep well my baby

I per suposat si la nota positiva del dia l’ha donada el Ferrari del Fernando, la negativa el Ferrari de Massa, el Fernando primer, el Massa últim, i perquè? Doncs per una fallada de l’embragatge. Fallada que l’ha deixat tirat al mig de la pista provocant l’única bandera vermella de la sessió. L’equip ho ha aprofitat per introduir un nové motor per al Felipe sense rebre doncs penalització i donant-li una mica d’aire respecte al Fernando que ja té els vuit motors estrenats. De totes totes, la cursa no es presenta massa bé per Massa. No ha tingut gràcia, ja ho sé 🙂
Us deixo amb un parell de cites que m’han agradat i amb la taula de la classificació:
“La de demà és una cursa de supervivència”
Fernando Alonso
“Ferrari és la gran força per a les properes curses, és molt frustrant”
Jenson Button

“Tan fàcil com que no he sigut suficientment ràpid”
Mark Webber

Un comentari a “Crònica Pole Position GP de Singapur: Una cursa per sobreviure

  1. L'he llegit ara, que és quan he tingut temps durant aquest cap de setmana. Torno a dir, m'encanten les vostres cròniques, sí senyor! Un cap de setmana genial per la Fòrmula 1, no em fa gaire gràcia Singapur i pensava que seria aburrida però aquest any no hi ha hagut cap carrera aburrida i les qualificacions tampoc…

Comments are closed.