Crònica GP de Singapur: Victòries i penes

El Renault torna a brillar com les estrelles

Si s’hagués instaurat el sistema de puntuació per medalles, avui, Jenson Button seria el nou campió del món de la F1, pilot que fa 7 curses que o puja al graó més alt del podi, de fet, la darrera a Monza, va ser l’única mostra de que encara “lluita” des de Juny. Ens agradará un campió que ha sigut incapaç de lluitar per res durant dos terceres parts del campionat?

Això em recorda vagament, molt vagament la temporada 2006, quan un tal Fernando va guanyar les primeres curses i després un tal kaiser va haver de recuperar com un boig; a diferència de l’actualitat, el Fernando va haver de donar el millor de sí pel final, que s’esperava tràgic pel kaiser… La situació per desgràcia no té res a veure… absolutament res.

Però anem al que interessa! Que avui Lewis Hamilton s’ha fet amb la seva segona victòria de la temporada! Fet que seria encara més fantàstic si no fos per les penalitzacions de Vettel, Rosberg i de Barrichello, els únics pilots que li anaven al darrere. No és d’extranyar doncs que Timo Glock ni tan sols fos conscient durant la cursa que rodava 2n, qui ho hauria de dir! Fantàstic resultat per a Toyota, que agafen molt d’aire amb el pilot alemany. Literatura apart, la victòria de Lewis Hamilton ha sigut fantàstica i més que merescuda, hem de reconèixer emperò que una cort de comissaris molt prim mirats l’han ajudat un xic.
Els escàndols a la F1 no semblen tenir frè, Kubica a Renault, BMW amb motor Ferrari

En tercera plaça… Fernando Alonso! Que tot i tenir mala sort en la sortida, en perdre dues posicons després d’adelantar a Sebastian Vettel, ha tingut un cop de sort amb les eventualitats de la cursa (aquesta vegada no provocades); Adrian Sutil ha causat un Safety Car al col·lisionar amb Nick Heidfeld quan el primer s’havia envirollat per adelantar Alguersuari. Un error garrafal de Sutil pel que haurà de pagar ni més ni menys que 20.000€.

Un altre tema que dóna molt que parlar avui és el de l’escalfament dels frens; aquest s’ha cobrat bastantes víctimes i molts pilots n’han resultat visiblement afectats; la parella Toro Rosso (mentre en Jaume protagonitzava la seva millor cursa) han hagut de plegar veles alhora; Mark Webber ha xocat contra les proteccions i Vettel i Button veien com sortia fum negre durant el transcurs de les últimes voltes. No es d’extranyar que els frens pateixin, tan sols hem de tenir en compte tres factors; circuit urbà i llarguíssim i temperatures. Parlant de l’Alonso, aquest li ha dedicat la victòria a Flavio Briatore i avui, el nou director de Renault ha anunciat que “l’any que ve trobaran a faltar a Alonso”, de fet la contractació d’Alonso per Ferrari i la marxa de Kubica a Renault i Kimi a McLaren és coneixement popular del paddock, segurament, Ferrari mourà fitxa oficialment el proper GP de Japó.

Definitivament, última vegada que veurem a Alonso a espatlles de Renault?

En la quarta plaça s’ha situat un desafortunat Vettel, que avui ha vist com el seu cotxe queia a trossos; el retrovisor amb la seva corresponent càrrega aerodinàmica, parts del difusor i finalment una fallada elèctrica li ha provocat un excés de velocitat al pit lane; tot plegat una sèrie de despropòsits que li neguen la lluita pel campionat; mala estrella ha tingut aquest any el pobre Sebastian.

L’ha seguit el binomi Brawn, amb un Barrichello que no ha aconseguit emocionar-nos avui a l’augmentar la distància que el separa del seu company d’equip, no en và, Rubinho és l’ase de tots els cops de Brawn; aquesta vegada el cotxe s’ha calat al pit-lane durant la seva segona parada i aixo ha permès a Jenson guanyar-li la posició… de totes totes això fa pudor de sofre…

Destacar en últim lloc la deriva de Ferrari, amb l’excusa del no devolupament del cotxe, Räikkönen pesava figues (potser degut al coneixement del seu nul futur a l’escuderia) i Giancarlo pot estar content que Sutil s’hagi estrellat per almenys acabar davant de l’altre Force India!

Lewis Hamilton i McLaren: Si considerem que a Monza tenien la 3a plaça, porten unes quatre útimes curses excel·lents
Fernando Alonso: Bravo Fernando.

Force India: No és suficient córrer als circuits amb poca càrrega aerodinàmica, de fet sembla un cas patològic.
Williams: Si fos de nosaltres, pintariem el cotxe de color groc; estan abonats a aquest semàfor.

Kimi Räikkönen i Adrian Sutil: Per mirar les mussaranyes.
Red Bull: Per fer-nos perdre l’emoció amb frens que es destrossen i cotxes que es desmunen.

Vull acabar amb la reflexió següent: La cursa ha estat realment aburrida (en la meva opinió la més aburrida de tot l’any) i sense cap tipus d’emoció, ni tan sols pels seguidors de Brawn GP que algun n’hi deu haver; definitivament entre escàndol i escàndol, el millor que pot passar-li a aquesta temporada és que acabi com més aviat… millor!