Crònica GP de Monza: Doblet de Brawn als morros dels “Tifossi”

Al final els motors Merces no han decepcionat i, tal i com vaig suggerir, Brawn GP ha guanyat des del darrere. Les estratègies de Lews i Sutil eren molt agressives i era difícil que sortissin bé. Així doncs, Rubinho torna a sumar una nova i merescuda victòria al seu palmarès, i es situa ja a 14 punts de Button.

El kers ha servit a alguns per a guanyar posicions a la sortida

Fent una mica de matemàtiques. Queden 4 carreres i 14 punts, aleshores Rubens hauria de treure 3,5 punts per carrera al seu company d’equip. Se’m fa difícil pensar que ho aconseguirà si quelcom no falla de l’ultrafiable Brawn GP de Jenson Button. I es que nois, el Jenson ha puntuat a TOTES les curses menys SPA, on va veure’s invocucrat en un accident.

Jenson Button té motius per a començar a celebrar

Si algú encara tenia esperances amb Red bull, doncs que resi uns quants rosaris, perquè ja sembla que poc tenen a fer. El més segur és que fins hi tot Räikkonen els avanci a la classificació. Sobre el títol d’escuderies més venut està encara el peix, ja que Brawn GP ja podria proclamar-se campió en la pròxima cursa.

No obstant això, les carreres segueixen tenint el seu interès si te les mires individualment. A Monza ha tornat a soprendre Force India. Amb una inexplicable pujada exponencial del rendiment desde Bèlgica, Sutil ha aconseguit fer-se amb una excel·lent quarta posició. Sabeu el més divertit de tot? Force India duia un xassís expressament pensat per Monza i Spa. Aquest xassís no va funcionar i van decidir muntar de nou el de València. No sé si van ser les taronjes o les mandarines, però des d’aquell moment els indis no han parat mai de volar.

Fisichella, novè avui, ha estat molt, molt, molt superior a Luca Badoer i gairebé aconsegueix punts, cosa que n’estic convençut aconseguirà a Singapur. Quelcom semblant es pot dir de Raikkonen i d’Alonso. Traient petroli d’on no n’hi ha, han aconseguit la tercera i cinquena posició respectivament. Posicions que han estat cedides per Lewis Hamilton al cometre un error a poques voltes del final. Per mi ha estat una falta evident de concentració.

La veritat és que no puc dir que ens espera un final de mundial interessant perquè us mentiria (i tan de bò m’equivoqui). Molt males han d’anar perquè Button no sigui campió. Malgrat això, cal comentar que les curses cada vegada són més imprevisibles, i això les fa interessants. Els candidats per a guanyar Grans Premis aquesta temporada són cada dia més sorprenents. És fantàstic veure que, tot hi haver guanyar Button un total de 6 carreres, aquest any tenim 6 guanyadors de Grans Premis diferents i… qui sap?

Brawn GP i Rubens Barrichello: Cap de setmana perfecte perfecte, recordant una mica a l’inici del campionat
Kimi Räikkonen i Fernando Alonso: Traient petroli d’on no n’hi ha
Force India: Mantenint el seu inexplicable potencial.


Lewis Hamilton: Un gran cap de setmana a norris per un error al final.

Encara no sabem si Fernando Alonso correrà o no a Ferrari i seguirant les especulacions ☹

Red Bull: De més a menys. Poc els queda ja per fer a part de defensar la segona posició.