Crònica “in situ” GP de Bèlgica: Kimi s’eSPAvila!

Per fí sonen les campanes de Maranello

Sí és que ho sabíem (li vaig dir a l’Ivan), “portarem el mono d’esquiar sortirà el sol i ens fontrem de calor“, i així ha sigut; aquest any la pluja (i gràcies) no ha fet acte de presència a SPA.

Kimi ha tornat com ja venia anunciant en les últimes carreres. Ha aprofitat la única oportunitat que li ha donat Fisichella i s’ha fet amb la victòria. KERS? sí, aquest cop sí. No només ha estat molt útil per a adelentar a Fisichella després del safety car, sinó que també ho ha estat per a mantanir la posició durant tota la carrera. 50 milions d’euros per guanyar una carrera? Doncs suposo que no… són molts euros ehhh!!

Definitvament, en Kimi és el rei d’SPA. 4 victòries en les 5 últimes edicions, i volta ràpida absoluta al circuit. Recordem que l’any passat va estar apunt de guanyar fins que va apareixer la pluja. Són números que recorden al mateix Michael Schumacher (de fet Ferrari porta 7 victòries consecutives a SPA).

Només n’hi ha una, amb aquestes corves.

L’altre cara de la moneda? doncs l’altre Ferrari. Avui Badoer ens ha demostrat, en viu i en directe, que SPA és un circuit realment llarg: tot hi quedar a 45 segons del penúltim pilot en pista (Nakajima), Kimi i Fisichella no han estat a temps de doblar-lo. Déu ni do en Badoer! Quin personatge! De mica en mica hem vist com els tres que havia avançat a la sortida el passaven, i després, Sant tornem-hi. Al mateix circuit la gent se ne’n burlava i l’aplaudia irònicament. Luca BadYouAre deien…

Els únics avançaments que ha fet Badoer. No ha quedat “últim”.

Pobre Luca ja ha rebut prou canya, és clar que no deixa de ser vergonyós que un Ferrari estigui en la primera posició i l’altre en l’úlima. De ben segur que a Monza córre l’Alonso, o en Fisichella, o en Gené, o en Bruno Senna, el Hamilton, o jo què se en Fangio, en Villeneuve… Ferrari segurament anunciarà alguna cosa en els propers diés, ja estarem alerta. En qualsevol cas notar que Ferrari, ha aconseguit de nou després de 12 curses estar al graó més alt del podi, per el compte personal de Räikkönen, 26 curses… una temporada i mitja gairebé.

El pare d’en Hamilton ja no és el que era…

Però, sense perdre més temps hem de parlar de Giancarlo Fisichella i de Force India. No sabem com prendens-ho, realment aquest any el circ de la F1 és com un galliner, no sabem si és un miracle, si és Shiva, el Buddha o que els enginyers de Force India i les mans del Fisicho han tocar les tecles justes i necessàries per crear un monoplaça superior al Ferrari, amb més ritme, això sí: sense KERS. I tot i que Fisico ha mantingut la distància que ha volgut amb en Kimi durant TOTA la cursa (han CALCAT les parades i l’estratègia), no ha sigut capaç ni tan sols d’intentar adelantar-lo, criticable? Sense analitzar-ho sí, perquè una vicòria a SPA en condicions normals guanyant a Ferrari no té preu. En tot cas ha sigut fantàstic per part seva. Una feina genial.

No és pot dir el mateix de Brawn GP, que ha acabat amb un cotxe en flamnes, ni el probre Rubinho sap com ha pogut acabar la cursa, retalla uns quants puntets amb el seu compatriota Jenson Button, que tot i que ser culpable d’estar molt i molt endarrerit en la graella després de la sortida res ha pogut fer perquè Grosjean, l’embestís, el retirés de la cursa deixés Francorchamps amb 0 punts. Accident que també ha implicat al nostre estimat Alguersuari i a Lewis Hamilton. Sobre els de Woking, home, ja ens van avisar que les coses no funionarien però pensem que el Lewis amb una estratègia d’una sola parada (com sorprenentment han fet molts pilots amb relatiu èxit) hauria pogut culminar amb un bon resultat, el Heikki (6è) n’és la prova.

I Alonso, aaaaai pobre Nano. No hi ha manera, avui que fins i tot podia apuntar al podi, de nou, la mala sort al pit-lane, a la pista, amb els accidents li han arruïnat la cursa (que segons ell era de les millors que ha fet mai). Poc més podem dir del Fernando.

Toyota al final res, tot i que no semblava que havia d’ésser d’aquesta manera. I BMW han “molestat” en el sentit en que s’han recuperat i molt bé però no han “permés” als Red Bull estan més aprop de les primeres posicions. La bona notícia és que Sebastian Vettel, torna, d’alguna manera a la lluita pel campionat, col·locant-se de nou en la 3a posició i a “tan sols” a 19 punts de Jenson Button (recordem la quantitat de punts que Kimi va retallar en 2 curses al 2007, 18). Mentrestant Webber es dil·luia com una taca d’aquarel·la, 9è.

Les últimes voltes (i tota la carrera en general, almenys és la nostra sensació) han estat molt emocionants, el Rubens perseguint el Heikki fins que ens ha deixat amb l’ai al cor amb el motor i en Kimi aguantant la 1a plaça. Veiem a qui apunten els semàfors aquesta vegada,

Kimi Räkkönen: No li ha fet falta un llibre de Coelho per trobar-se a sí mateix.
Force India i Giancarlo Fisichella: Fent una mica d’història a la F1. El que ningú s’esperava i que alguns (pocs) desitjarien.

Toyota: Han tingut un cap de setmana esperançador però no han sigut capaços de col·locar-se en els punts.
Rosberg: Constant, però la seva constància comença a ser aburrida.

Luca Badoer: Si tinguéssim semàfor negre li posaríem.
i…. Luca Badoer..
Bé, Grosjean: una novatada que ha sortit molt cara

En un proper article, us expressaren les vivències d’estar en el GP de Bèlgica amb les fotos (poques) que hem pogut tirar.

Petri-misteri, petri-emoció

A continuació els resultats del GP,

2 comentaris a “Crònica “in situ” GP de Bèlgica: Kimi s’eSPAvila!

  1. He vist que us heu mudat. Molaria que tinguéssiu un .cat 😛

    Quant a la crònica, m'ha agradat molt. No sóc gaire aficionada a la fòrmula 1, però tal i com ho has explicat, m'ha semblat entretingut 🙂

    Un salut,
    Deprisa

  2. Gràcies @Deprisa pels comentaris i per comentar en sí mateix 🙂

    De cara a la propera temporada introduirem encara més canvis, que ja han sigut substanciosos amb respecte a la darrera temporada. Encara hem d'enllestir-ho tot, però el tema *.cat està a l'ordre del dia.

    Salut!

Comments are closed.